Vacature Begeleider Sociaal Therapeutische

Begeleider Sociaal Therapeutische in Poortugaal

Begeleider Sociaal Therapeutische Afdeling TBS

 • 20 - 36 uren per week
 • Begeleiders
 • Poortugaal

Geïnteresseerd in deze vacature?

Begeleider Sociaal Therapeutische Afdeling TBS

Als groepsleider van een sociaal-therapeutische afdeling houd je je bezig met het creëren, in stand houden en bevorderen van het behandel- en leefklimaat op de leefafdeling binnen de tbs-kliniek. Op onze sociaal-therapeutische afdelingen verblijven voornamelijk patiënten met (complexe) persoonlijkheidsproblematiek, die voor het plegen van 1 of meer delicten tbs-behandeling opgelegd hebben gekregen van de rechter. Er wordt structuur, veiligheid, behandeling en begeleiding geboden aan de patiënten die verblijven op de afdeling.

Sociaal-therapeutische afdeling?
Binnen dit leefklimaat leren we patiënten om vaardigheden in te zetten en om conflicten zelfstandig en in groepsverband op te lossen. Patiënten op deze afdeling werken toe naar resocialisatie, via een traject met op termijn begeleide en onbegeleide verloven.

Op een sociaal-therapeutische afdeling is veel dynamiek. Het is als sociotherapeut van belang dat je kunt handelen binnen een doelgroep waarbij weerstand veelal aan de orde van de dag is, en deze weerstand kunt (helpen) ombuigen naar een betrokken en actieve rol in de eigen behandeling. De behandeling is risicogestuurd. Je hebt zicht op vroegsignalen en delictdynamiek van de patiënt en werkt samen met het bredere behandelteam om recidive te voorkomen. Je bent in teamverband verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de afdeling en de milieutherapie. Daarnaast heb je bij enkele patiënten een rol als coach, waarbij je het eerste aanspreekpunt bent en de 'spin in het web' binnen het behandelteam. Binnen het team is het van belang om goed met elkaar te communiceren en elkaar steun te bieden. Er is aandacht voor werken aan teambrede doelen en eigen leerdoelen.

Campagne 'Het gezicht van tbs'
TBS Nederland en DJI hebben een campagne gemaakt waarbij de verhalen van vijf fictieve tbs-patiënten een gezicht krijgen. Krijg een beter beeld van en meer kennis over de tbs-patiënt en kom erachter wie zij zijn, wat zij in het verleden hebben meegemaakt, wat zij hebben gedaan en waarom. Maar ook over hoe zij de behandeling in een tbs-kliniek ervaren. Bekijk op de website hetgezichtvantbs.nl de animatie, lees de verhalen of beluister de podcasts.

Wat breng je mee?

Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, zicht hebt op wat nodig is in een forensisch behandelklimaat, weet om te gaan met de dynamiek die komt kijken bij een groep patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en affiniteit hebt met die doelgroep.

Vanaf MBO niveau 4 (met een relevante opleiding) kun je binnen de sociaal-therapeutische afdeling aan het werk als begeleider A of B. Met HBO of WO-niveau, bij voorkeur SPH, Social Work, (HBO) psychologie, criminologie, of HBO-V kun je aan de slag als begeleider C. Voor deze rol heb je aantoonbare ervaring in de hulpverlening en bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring in de (forensische) psychiatrie. Hierdoor heb je ruime kennis van psychiatrische ziektebeelden, persoonlijkheidsproblematiek, ontwikkelingsstoornissen en goed inzicht in groepsdynamische processen. Als WO-psycholoog krijg je de mogelijkheid om naast de taken binnen de sociotherapie enkele taken binnen de afdeling 'behandeling en diagnostiek' op te pakken, zoals risicotaxaties.

Je hebt didactische vaardigheden, bent goed in het geven en ontvangen van feedback, bent motiverend en stimulerend naar collega's en patiënten. Je kan complexe (groeps)interacties analyseren en hierin doortastend handelen. Je zegt wat je doet, doet wat je zegt en houdt het overzicht.

Wij bieden jou?

Wij bieden jou een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Deze functies (begeleider A, B en C) zijn ingedeeld in functiegroep 35, 40/45 of 50 met een maximaal salaris van € 4.263,- bruto per maand o.b.v. 36-urige werkweek. De indeling in functie en het uiteindelijke salaris zijn afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden zijn volgens cao GGZ en je bouwt pensioen op bij PFZW .

Bij Fivoor ontvang jij daarnaast:

 • een jaarlijkse vakantietoeslag van 8% én een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • een jaarlijks balansbudget van €500,- naar rato; vrij te besteden aan iets waar jij blij van wordt;
 • 166 vakantie uren én 35 extra verlofuren (per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband) in de vorm van een levensfasebudget. Deze uren kan je jaarlijks sparen en gebruiken voor bijvoorbeeld een sabbatical;
 • een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer conform cao;
 • een vergoeding voor dienstreizen per auto van €0,34ct netto;
 • een "meerkeuzesysteem" arbeidsvoorwaarden, waarmee je de mogelijkheid hebt om jouw salaris fiscaalvriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld extra verlof, aanschaf van een fiets, sportschoolabonnement, studiekosten of het lidmaatschap van een vakbond of beroepsvereniging;
 • flinke korting op verzekeringspakketten zoals op je zorgpremie en voor je auto, opstal en inboedel;
 • de mogelijkheid tot het volgen van diverse E-learnings, vakgerelateerde cursussen en beurzen, congressen en opleidingen.

Samen maken we Fivoor. Met onze cliënten, onze partners, onze omgeving en elkaar. Bij ons staat de goede samenwerkingsrelatie met collega's en patiënten centraal. De lijnen zijn kort en we leveren maatwerk voor onze patiënten. Fivoor prikkelt jou om out of the box te denken en met hart en ziel samen te werken aan perspectief voor iedereen. Wil jij in een uniek werkveld de zorg aan gaan? Dan is Fivoor dé plek voor jou.

Interesse en informatie

Of twijfel je? Neem contact op met Eva Nieland (teammanager) of (recruitment) via of solliciteer direct.

Voor alle functies binnen Fivoor is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) of Verklaring Omtrent het Gedrag politiegegevens (VOG P) vereist. Fivoor vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG.Functie:begeleider sociaal therapeutische
Startdatum:23-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:20 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Fivoor via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Begeleider Sociaal Therapeutische Fivoor 23-04-2024

Bekijk ook andere vacatures