Vacature Beleidsadviseur Jeugd

Beleidsadviseur Jeugd in Rotterdam

Over de functie

Wat ga jij doen als Beleidsadviseur Jeugd?

Als beleidsadviseur Jeugd werk je in opdracht van de gemeente en adviseer je over het beleid met betrekking tot de Jeugdwet. De Jeugdwet regelt de hulp en ondersteuning aan jongeren en hun ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen, en bij het vinden van passende zorg. De beleidsadviseur Jeugdwet adviseert over hoe deze hulp het beste kan worden georganiseerd en welke wettelijke kaders hierbij van toepassing zijn. Het advies kan betrekking hebben op de invulling van de jeugdhulp, de financiering van de jeugdhulp en de samenwerking tussen verschillende belanghebbenden die betrokken zijn bij de jeugdhulp. 

Een belangrijk aspect van het werk als Beleidsadviseur Jeugd binnen de gemeente is dat je een bijdrage levert aan de ontwikkeling en verbetering van het jeugdbeleid. Je werkt aan diverse beleidsvraagstukken, hebt te maken met verschillende belanghebbenden en werkt aan verschillende projecten, wat jouw baan uitdagend en stimulerend maakt.

Wat bieden wij jou vanuit Maandag®?

 • Een goed salaris op basis van jouw ervaring en kennis tussen de €4466,67 en €6020,00 bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • Reiskosten vergoeding van deur tot deur. Dit bedraagt €0,21 per gereden kilometer (ongelimiteerd);
 • Vakantiedagen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioen en diverse verlofsoorten horen ook bij de secundaire voorwaarden;
 • Mogelijkheid tot (persoonlijke) ontwikkeling via onze Maandag® Academy (kosteloos);
 • Een leaseauto behoord tot de mogelijkheden;
 • Uitzicht tot een contract voor onbepaalde tijd.

Functie eisen

Als Beleidsadviseur Jeugd heb jij begrip voor de complexe uitdagingen waarmee jongeren vandaag de dag worden geconfronteerd, zoals armoede, discriminatie, mentale gezondheid en onderwijskansen. Jij staat stevig in je schoenen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, die jou in staat stellen om op effectieve wijze te lobbyen voor de belangen van jongeren en gezinnen.

Daarnaast voldoe jij aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen een gemeente;
 • Je kent het veld van de jeugdhulp en jeugdbescherming en bent bevlogen om je daarvoor in te zetten;
 • Je kunt opereren in een complex bestuurlijk en maatschappelijk krachtenveld.

Over het bedrijf

Maandag® Rotterdam Sociaal Domein is dé verbinder die professionals bindt aan werk waar ze zin in hebben en zin in houden. Onze professionals zetten zich dagelijks in binnen het Sociaal Domein bij onze opdrachtgevers en zien de maandag als een nieuw en fris begin. Bij Maandag® neem je een kijkje in verschillende keukens en doe je ervaring op bij verschillende gemeenten. Wij zoeken werk dat past bij jouw voorkeuren en ambities. Werk waarin jij je talent kan benutten en ontwikkelen. Ook via de Maandag® Academy kun jij blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van verschillende cursussen, workshops en opleidingen. Maandag® biedt jou flexibele zekerheid: flexibiliteit in de werkzaamheden en organisaties en (financiële) zekerheid in de vorm van een (vast) contract.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Beleidsadviseur Jeugd die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:beleidsadviseur jeugd
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4467 – 6020
Uren per week:16 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via mike.barendregt@maandag.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Beleidsadviseur Jeugd Maandag 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures