Vacature Deskundig Asbest Verwijderbaar (DAV

Deskundig Asbest Verwijderbaar (DAV in Rotterdam

Deskundig Asbest verwijderbaar (DAV)

Training

Deskundig Asbest verwijderbaar (DAV)

DUUR

Verschillend per persoon

LOCATIE

Seinhuiswachter 18-20 3034KH Rotterdam

KOSTEN

Op aanvraag

De training

De opleiding asbest verwijderen is voor cursisten die geen vooropleiding hebben genoten en zeer gemotiveerd en geïnteresseerd zijn in het zorgvuldig asbest verwijderen. Om dit beroep uit te kunnen oefenen, is het noodzakelijk dat er de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen worden. De twee onderdelen waaruit de cursus asbest verwijderen bestaat, geven goed weer wat je als Asbest Verwijderaar moet weten en kunnen.

Het verwijderen van asbest uit de (water)bodem is specialistisch werk en je dient dan ook lichamelijk fit te zijn. Hiervoor onderga je vooraf een wettelijk verplichte gezondheidskeuring. Vervolgens start je met 1 maand intensieve opleiding (VCA en DAV). Zodra de diploma's binnen zijn ga je direct aan het werk en leer je onder begeleiding van je leidinggevende of een ervaren collega de fijne kneepjes van het vak.

Inhoud van de training

In de cursus DAV wordt getoetst of je goed met de strenge regels betreffende asbest omgaat. Bekend is dat asbest zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Als Asbest Verwijderaar ben je dus aan strenge regels gebonden. Je leert zorgvuldig om te gaan met gebruiksmaterialen, apparatuur en instructies voor in het werkveld.

VCA

In de cursus VCA besteedt je 1 of 2 dagen aandacht aan de theorie over de veiligheidsregels. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • Werken in besloten ruimte;
 • Omgaan met gevaarlijke stoffen;
 • Gevaar van brand en explosie;
 • Veilig werken met gereedschap;
 • Hijsen en tillen;
 • Werken op hoogte;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Struikelen, uitglijden en vallen.

Duur

Je kan elk gewenst moment starten met het traject. Je besteedt de meeste tijd aan het opdoen van praktijkervaring en het verwerven van de nodige competenties (kennis, houding en vaardigheden) eigen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding gelden geen toelatingseisen. Wel onderga je, voordat je aan de slag gaat, een intake en een wettelijk verplichte gezondheidskeuring.

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Flexibele werkhouding (verschillende locaties);
 • Kunnen werken volgens strenge veiligheidsnormen;
 • Rijbewijs is een pré.


Functie:deskundig asbest verwijderaar dav
Startdatum:27-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Zpits via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Deskundig Asbest Verwijderbaar (DAV Zpits 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures