Vacature Medewerker APV

Medewerker APV in Rhoon

De gemeente Albrandswaard is volop in beweging. We hebben ruim 26 duizend inwoners, een prima vestigingsklimaat voor ondernemers en de centra van onze dorpskernen kennen een gevarieerd horeca- en winkelaanbod. Niet voor niets worden we 'dorpen tussen stad en groen' genoemd. Wil jij daar vanuit jouw functie ook een bijdrage aan leveren? Dan zijn we op zoek naar jou, want we hebben een leuke functie voor een

36 uur

€2.878,- en €4.052,- (schaal 8)

Fulltime

Vragen?

Neem contact op met ()

0744

Wat ga je doen?

In het team behandel je als medewerker vergunningverlener APV eenvoudige aanvragen op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening (met name meldingsplichtige en A-evenementen, standplaatsen en objecten op de weg) en bijzondere wetten (bv. de Alcoholwet, Winkeltijdenwet en de Zondagswet). De Allround medewerkers APV en Bijzondere wetten behandelen de complexe(re) aanvragen.

Je registreert, toetst, adviseert advies vragen van interne en externe adviseurs en beoordeelt aanvragen aan de hand van beleid en wet- en regelgeving en bent verantwoordelijk voor het tijdig nemen van een besluit binnen de wettelijke termijnen. Een medewerker APV bij een gemeente komt tevens voor juridische, bestuurlijke en veiligheidsrisicovolle vraagstukken te staan.

Je voert in voorkomende gevallen overleg met belanghebbenden en stemt af met de verantwoordelijk portefeuillehouder(s). Ook draag je zorg voor het opstellen van standaard beschikkingen en correspondentie en verstrekt informatie over wet- en regelgeving en procedures aan klanten via de telefoon en email.

De werkzaamheden zijn grotendeels digitaal dus je hebt affiniteit met o.a. proces- en tekstverwerkingsapplicaties. Je bent thuis in efficiënt digitaal documentbeheer. Om een goede analyse te kunnen maken leg je bij A-evenementen verbinding met interne en externe adviseurs. Hierbij kan je denken aan evenementencoördinatoren, verkeersdeskundigen, juristen en constructeurs, brandweer (VRR) of politie. Na de analyse breng je - waar nodig - een integraal advies uit richting management en bestuur over de behandeling en afhandeling van de aanvraag of melding. Ook de aanvrager en alle betrokkenen worden geïnformeerd. Uiteindelijk stel je het besluit op met de daarbij behorende rapportages, beoordelingen en alle overige correspondentie.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 8 volgens de CAO Gemeenten. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €2.878- en €4.052,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;

Dit bieden wij naast je salaris

 • 17,05% keuzebudget 17,05% keuzebudget bovenop je salaris in te zetten voor aanschaf extra vakantiedagen, sportschoolcontributie, extra salaris, fietsvergoeding of reiskostenuitruil.
 • Goede ABP Pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Diverse kosteloze opleidingen

Werken voor Albrandswaard?

De prachtige groene dorpen Rhoon en Poortugaal en het fijne Portland vormen samen de gemeente Albrandswaard. Met elkaar vormen de bewoners en ondernemers een hechte gemeenschap, genieten van de prachtige groene omgeving en profiteren van alle voorzieningen in de dorpen, wijken en omgeving. De verbindingen met stad en land zijn uitstekend, via de metro sta je in 20 minuten in hartje centrum van een bruisende stad.

Albrandswaard als werkgever

Waar we voorgaande jaren nauw verweven waren met gemeente Barendrecht en Ridderkerk, krijgt deze samenwerking in de toekomst een andere invulling.

Albrandswaard bouwt aan de toekomst met een nieuwe, compacte organisatie. We nemen een belangrijke stap door weer zelf verantwoordelijk te worden voor beleid en uitvoering.
We houden nadrukkelijker zelf de regie in handen en blijven de samenwerking koesteren. Ons doel is de dorpen zorgvuldig voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie, zorg en woningbouw zijn we fors aan de slag. Ook liggen er mooie kansen op het gebied van recreatie en toerisme. En dat doen we graag met nieuwe collega's. Collega's die in de wijken en op onze locaties het gezicht van Albrandswaard willen worden.

Ben jij Albrandswaard?

In Albrandswaard ga je het verschil maken. Daarbij krijg je natuurlijk je specifieke taken, maar kijk ook vooral verder. En om je heen. Want samen zien en bereiken we meer. In een klein team kan, mag en moet je soms grenzen opzoeken en doorbreken. Daarmee wordt je baan leuker, het werk afwisselender en het resultaat beter! De stap naar Albrandswaard is een stap in een nieuwe wereld, een wereld die je zelf gaat ontdekken en verbeteren.

Natuurlijk werk je afwisselend op locaties, binnen en buiten. Maar ons gemeentekantoor is een prachtige nieuwe plek waar je vanuit de metro zo binnen loopt, lekker naar toe fietst of makkelijk en gratis parkeert. Ook het opladen van je auto of fiets is geen probleem. Daarbij is de koffie van barista-kwaliteit.

Met onze partners zorgen we dat alle gemeentelijke dienstverlening wordt ingevuld. En zelf geven we sturing, zorgen we dat we de wensen en eisen van bewoners en ondernemers kunnen overtreffen. Maar daar hebben we wel mensen zoals jij voor nodig!

Wat vragen we van je?

Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau en hebt kennis van de APV en diverse bijzondere wetten (bv. de Alcoholwet). In deze uitdagende baan is het belangrijk dat je stressbestendig bent en in staat bent om zowel zelfstandig als in teamverband en resultaatgericht te kunnen werken. Je bent een doorpakker en jij pakt de regie.

Ook ben je creatief en oplossingsgericht. Je hebt daarbij het lef om van de gebaande paden af te wijken en zo nodig ook in de geest van de wet te komen tot een vergunning of ontheffing. Omgaan met weerstand is voor jou geen probleem. Verder beschik je over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Tot slot beschik je over een proactieve houding en ben je dienstverlenend, één van de kernwaarden in onze organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Voor werknemers in dienst van een gemeente is de cao Gemeenten van toepassing. Deze CAO kun je vinden via deze link: https://www.caogemeenten.nl/

Wil jij werken voor de allerleukste gemeente in deze regio?

Vind je het niet erg dat geen enkele dag hetzelfde is? Om samen te bouwen aan een nieuwe organisatie en waar jouw inbreng en ideeën waardevol zijn? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! In gesprek kunnen wij dan ook laten zien wat wij jou te bieden hebben.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Momenteel hanteren we een aangepast sollicitatieproces vanwege het grote aantal openstaande vacatures.
Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, hebben we elke week een vaste selectiedag op donderdagmiddag. De gespreksronde zal ongeveer 2 uur duren.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruitment via

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Kom naar Albrandswaard!

Het is prettig wonen en werken in onze kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Tussen stad en groen. En er is veel te doen. Je bent er zo, naast metro Rhoon. En je bent er graag, ons moderne kantoor is uitnodigend en warm. Met de beste koffie van het land, met de leukste collega's uit onze regio!

ContactFunctie:medewerker apv
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2878 – 4052
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Albrandswaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Medewerker APV Gemeente Albrandswaard 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures