Vacature Medior Adviseur Communicatie

Medior Adviseur Communicatie in Rhoon

Medior Adviseur Communicatie

Bij een gemeente doe je werk dat er werkelijk toe doet. Je kan echt van betekenis zijn met jouw communicatie uitingen omdat je dichtbij de inwoners staat. Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en proactieve verbinder die tactisch en strategisch denken combineert met een hands-on mentaliteit? Wil jij maatschappelijke impact maken bij de leukste gemeente in de regio? Dan hebben wij een hele leuke baan voor een

32 uur

€3.396,- en €5.009,- (Schaal 10)

Parttime

Vragen?

Neem contact op met ()

Wat ga je doen?

Je bent een enthousiaste communicatieprofessional voor wie de dynamiek van een gemeente geen geheimen heeft. Bestuurlijke sensitiviteit is een tweede natuur en je kunt als geen ander de signalen van de buitenwereld proactief naar binnen halen. Vanuit jouw rol als medior communicatieadviseur zal jij je voornamelijk bezighouden met verschillende projecten, met name in het fysieke en ruimtelijke domein. Je adviseert collega's op strategisch, tactisch en operationeel niveau en vertaalt hun wensen in een samenhangend en herkenbaar communicatiestrategie. Je kent de ontwikkelingen binnen de overheidscommunicatie en de diversiteit aan middelen, hebt hier een eigen visie op en kunt deze met overtuiging vertalen naar nieuw beleid. Ondervind je weerstand of zijn er onverwachte omstandigheden? Dan zoek jij naar oplossingen en denk je in scenario's. Daarbij werk je nauw samen met de andere collega's van communicatie. Je bent een echte aanpakker die houdt van afwisseling. Je houdt van de hectiek en dynamiek van het werk en pikt taken van alle kanten gevraagd en ongevraagd op.

Jouw belangrijkste taken en werkzaamheden zijn:

 • Uitvoeren en bewaken van de communicatiestrategie in samenwerking met andere betrokken medewerkers;
 • Ontwikkelen van communicatiemiddelen;
 • Het uitvoeren van beleid op het gebied van communicatie;
 • Operationele taken binnen het vakgebied;

Het gevraagd en ongevraagd adviseren van het management en de vakafdelingen binnen de gemeentelijke organisatie behoort tot je dagelijkse werkzaamheden.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO Gemeenten. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.396,- en €5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;

Dit bieden wij naast je salaris

 • 17,05% keuzebudget 17,05% keuzebudget bovenop je salaris in te zetten voor aanschaf extra vakantiedagen, sportschoolcontributie, extra salaris, fietsvergoeding of reiskostenuitruil.
 • Goede ABP Pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Diverse kosteloze opleidingen

Werken voor Albrandswaard?

De prachtige groene dorpen Rhoon en Poortugaal en het fijne Portland vormen samen de gemeente Albrandswaard. Met elkaar vormen de bewoners en ondernemers een hechte gemeenschap, genieten van de prachtige groene omgeving en profiteren van alle voorzieningen in de dorpen, wijken en omgeving. De verbindingen met stad en land zijn uitstekend, via de metro sta je in 20 minuten in hartje centrum van een bruisende stad.

Albrandswaard als werkgever

Waar we voorgaande jaren nauw verweven waren met gemeente Barendrecht en Ridderkerk, krijgt deze samenwerking in de toekomst een andere invulling.

Albrandswaard bouwt aan de toekomst met een nieuwe, compacte organisatie. We nemen een belangrijke stap door weer zelf verantwoordelijk te worden voor beleid en uitvoering.
We houden nadrukkelijker zelf de regie in handen en blijven de samenwerking koesteren. Ons doel is de dorpen zorgvuldig voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie, zorg en woningbouw zijn we fors aan de slag. Ook liggen er mooie kansen op het gebied van recreatie en toerisme. En dat doen we graag met nieuwe collega's. Collega's die in de wijken en op onze locaties het gezicht van Albrandswaard willen worden.

Ben jij Albrandswaard?

In Albrandswaard ga je het verschil maken. Daarbij krijg je natuurlijk je specifieke taken, maar kijk ook vooral verder. Want samen zien en bereiken we meer. In een klein team kan, mag en moet je soms grenzen opzoeken en doorbreken. Daarmee wordt je baan leuker, het werk afwisselender en het resultaat beter! De stap naar Albrandswaard is een stap in een nieuwe wereld, een wereld die je zelf gaat ontdekken en verbeteren.

Natuurlijk werk je afwisselend op locaties, binnen en buiten. Maar ons gemeentekantoor is een prachtige nieuwe plek waar je vanuit de metro zo binnen loopt, lekker naar toe fietst of makkelijk en gratis parkeert. Ook het opladen van je auto of fiets is geen probleem. Daarbij is de koffie van barista-kwaliteit.

Met onze partners zorgen we dat alle gemeentelijke dienstverlening wordt ingevuld. En zelf geven we sturing, zorgen we dat we de wensen en eisen van bewoners en ondernemers kunnen overtreffen. Maar daar hebben we wel mensen zoals jij voor nodig!

 • HBO werk en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare communicatierol.
 • Een vlotte pen en in staat om eenvoudig en activerend te schrijven.
 • Kennis van digitale communicatie, sociale media en content marketing.
 • Goede interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken.
 • Zelfstandig kunnen werken, creatieve doorzetter.
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke en ambtelijke processen en verhoudingen.
 • Externe communicatie voor meerdere doelgroepen.
 • Ervaring met projecten waarbij verschillende belangen een rol spelen.
 • Het adviseren over en (laten) maken van communicatiemiddelen.

Voor werknemers in dienst van een gemeente is de cao Gemeenten van toepassing. Deze CAO kun je vinden via deze link: https://www.caogemeenten.nl/

Wil jij werken voor de allerleukste gemeente in deze regio?

Vind je het niet erg dat geen enkele dag hetzelfde is? Om samen te bouwen aan een nieuwe organisatie en waar jouw inbreng en ideeën waardevol zijn? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! In gesprek kunnen wij dan ook laten zien wat wij jou te bieden hebben.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Momenteel hanteren we een aangepast sollicitatieproces vanwege het grote aantal openstaande vacatures.
Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, hebben we elke week een vaste selectiedag op donderdagmiddag. De gespreksronde zal ongeveer 2 uur duren.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruitment via

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Kom naar Albrandswaard!

Het is prettig wonen en werken in onze kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Tussen stad en groen. En er is veel te doen. Je bent er zo, naast metro Rhoon. En je bent er graag, ons moderne kantoor is uitnodigend en warm. Met de beste koffie van het land, met de leukste collega's uit onze regio!Functie:communicatieadviseur
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Albrandswaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Medior Adviseur Communicatie Gemeente Albrandswaard 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures