Vacature Product Owner Data (Energietransitie)

Product Owner Data (Energietransitie) in Rotterdam

Hybride

 • Rotterdam , Zuid-Holland , Nederland
€ 4.590 - € 6.500 per maand Development

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

EnergyZero is op zoek naar een ambitieuze en ervaren Product Owner Data om ons dynamische data team te leiden en te coördineren. Je bent de drijvende kracht achter het sturen van projecten, het ontwikkelen van strategieën en het waarborgen van de effectiviteit van ons data-team.


Energie is een ingewikkelde en traditionele wereld. Voor het versnellen van de energietransitie moeten niet alleen bedrijven en consumenten veranderen; heel het verouderde systeem moet op de schop. Wij maken een radicale verandering mogelijk in het gebruik van energie. Met behulp van ons platform en onze business principes breken we de energiemarkt open en maken we deze toegankelijk voor organisaties die nieuwe duurzame businessmodellen willen ontwikkelen.


Met een vernieuwend businessmodel en slimme samenwerkingen zetten wij een belangrijke stap naar de toekomst. Wij kiezen er bewust voor om géén geld te verdienen aan energieverbruik. Wij willen juist actief helpen het energieverbruik te veranderen. Door middel van ons platform krijgen business partners toegang tot de energiemarkt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die zowel duurzaam als winstgevend zijn. Bijdragen aan deze veranderingen in de sector is onze missie.


Wat ga je doen?

Als Product Owner Data zal je een breed scala aan verantwoordelijkheden hebben. Het data team bestaat uit twee data analisten, een analytics engineer en een data engineer. Je bent verantwoordelijk voor het leiden en beheren van het data-team, waarbij je projecten toewijst, samenwerking stimuleert en de professionele ontwikkeling van teamleden ondersteunt. Daarnaast ontwikkel je een duidelijke visie en strategie voor datamanagement die aansluit bij onze bedrijfsdoelstellingen. Je coördineert en beheert data-initiatieven en projecten, zorgt ervoor dat deze in lijn zijn met onze overkoepelende bedrijfsstrategie en waarborgt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de geleverde data-oplossingen en analyses. De data oplossingen die wij aanbieden zijn ook van toepassing voor onze partners. Jij zorgt voor een visie op deze data-oplossingen en brengt ze van toepassing in jouw team.


Een essentieel onderdeel van deze rol is ook de samenwerking met andere afdelingen binnen de organisatie. Je werkt nauw samen om de data-gedreven behoeften te begrijpen en te voorzien in passende oplossingen. Je beheert het budget voor data-initiatieven en zorgt voor een efficiënte inzet van middelen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het helder communiceren van de resultaten en impact van data gerelateerde projecten aan het management en relevante belanghebbenden. Data-governance is ook een belangrijk aspect van deze rol, waarbij je ervoor zorgt dat datagovernance-richtlijnen en -standaarden worden nageleefd en werkt aan het bevorderen van een data-gedreven cultuur binnen onze organisatie.

Als Product Owner Data speel je een cruciale rol in het succes van data gerelateerde initiatieven en draag je bij aan de missie van EnergyZero: we enable radical change in energy consumption.


Vereisten

 • Dutch speaking only;
 • Minimaal 2 jaar ervaring als product owner/ teamlead data of soortgelijke rollen, of een ervaren data analyst / data engineer met leiderschapsvaardigheden;
 • Passie voor Data management. Je weet een data strategie voor het bedrijf op te stellen;
 • Bachelor en/of master of vergelijkbaar denkniveau;
 • Je weet hoe onderstaande applicaties conceptueel werken. Voor de details en uitvoering heb je jouw team!

Arbeidsvoorwaarden:
Binnen EnergyZero is iedereen gemotiveerd om samen tot een hoger niveau te komen. Wij zijn echt een team met hart voor een betere wereld en geloof in onze visie. Met een nuchtere Rotterdamse mentaliteit op een prachtige locatie op de kop van Zuid, kan je jezelf zijn en word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. We werken er hard aan om onze klanten optimaal te bedienen, maar vinden het ook belangrijk om regelmatig samen te lunchen, te borrelen en te ontspannen. We bieden jou:


 • Een competitief salaris tussen €4590,- en €6500,- bruto bij een 40-urige werkweek
 • Een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week
 • Een prachtig kantoor op de Kop van Zuid in Rotterdam
 • Gezamenlijke uitgebreide lunch (waarbij je collega's graag hun kookkunsten laten zien)
 • Gezellige borrels (er is een (speciaal)bier koelkast, we hebben onze eigen huiswijn, en uitgebreid aanbod aan fris drankjes!))
 • Flexibele werktijden & de mogelijkheid om thuis te werken
 • Budget om je thuiswerplek in te richten
 • Telefoon-, internet- en thuiswerkvergoeding
 • Een vrij besteedbaar budget voor studie(boeken), trainingen of in te zetten via Empowr. (een well being platform)
 • Een jaarlijks opleidingsbudget
 • 26 vakantiedagen per jaar
 • 8% vakantiegeld en de mogelijkheid om deze maandelijks uit te laten betalen
 • Een NS Business Card & de NS Go app
 • Een fietsleaseplan (ook elektrische fietsen)
 • Korting op je sport abonnement via OneFit en High Five Fitness Network
 • Een Fitbit of slow juicer als cadeau na je eerste maand
 • Laptop in bruikleen
 • Een pensioentoeslag van 5,3% volledig door ons betaald
Solliciteren

Functie:product owner data energietransitie
Startdatum:26-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4590 – 6500
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met The Sharing Group via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Product Owner Data (Energietransitie) The Sharing Group 26-05-2024

Bekijk ook andere vacatures