Vacature Unitmanager Data & ICT

Unitmanager Data & ICT in Oud-Beijerland

Unitmanager Data & ICT

32 - 36 uur per week

Heb jij ervaren hoe Data & ICT het verschil kunnen maken binnen een organisatie? Lijkt het je een uitdaging om een team op te bouwen (+/- 15 FTE) en samen met je collega's de bakens te verzetten? Wil je bijdragen aan de bescherming van onze leefomgeving?

Wat is de uitdaging?

Als aanvoerder van de nieuwe Data & ICT unit krijg je de kans om een team te bouwen én de toekomstige richting en groei van deze belangrijke afdeling binnen de omgevingsdienst vorm te geven. Daarbij ontwikkel je de strategische visie van OZHZ op het gebied van Data & ICT en zorg je ervoor dat deze visie tot leven komt.

Dit betekent dat jij met jouw leiderschap bijdraagt aan een fijnere omgeving in te wonen en te werken. Gezonder, duurzamer, veiliger.

Deze nieuwe unit bestaat uit een product owner, data & analytics professionals (zoals datamanagers, data stewards en data analisten) en ICT-specialisten (zoals architecten, servicemanagers en functioneel beheerders). Jij biedt duidelijkheid aan je medewerkers en vindt je plek in het team van 11 unitmanagers van OZHZ. Samen met je team zorg je ervoor dat iedereen duidelijk weet wat zijn of haar taken zijn. Ook zorg je dat alle teamleden de juiste bevoegdheden en kennis hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Wat ga je doen?

Als de manager van de unit Data & ICT ben je eindverantwoordelijk voor zowel het functioneren als de prestaties van de unit. Jouw takenpakket omvat het volgende:

 • Je geeft inhoud aan de Data & ICT strategie van OZHZ en bewaakt de implementatie ervan. Dit houdt in dat je duidelijk de cruciale stappen op het gebied van Data & ICT voor OZHZ uitstippelt en illustreert hoe deze bijdragen aan de organisatieresultaten. Je waarborgt de kwaliteit van backlogmanagement, datamanagement, business analytics, ICT-architectuur en service level management. Daarbij ben je realistisch over de beschikbare middelen en maak je tijdig duidelijk welke keuzes noodzakelijk zijn en de afwegingen die daarbij komen kijken. Je bent besluitvaardig en zorgt ervoor dat belangrijke onderwerpen op tijd besproken worden en dat de beslissers voldoende inhoudelijk betrokken zijn.
 • Adviseren over de mogelijkheden van Data en ICT voor OZHZ is iets wat je met overtuiging en vanuit een brede visie doet. Je schakelt op alle niveaus binnen de organisatie en blijft standvastig waar nodig. Jij en je team zijn goed op de hoogte en vormen een bron van inspiratie voor de hele organisatie, door zowel gevraagd als ongevraagd inzichten te bieden in wat Data & ICT kunnen betekenen.
 • Leidinggeven doe je op een coachende wijze , waarbij je de kerncompetenties van vertrouwen, verantwoordelijkheid en samenwerking hoog in het vaandel hebt staan. Je stimuleert de professionele ontwikkeling van medewerkers en zelforganiserende teams en draagt de ambities van de unit op een enthousiaste en inspirerende manier uit. In samenwerking met je collega-unitmanagers vervul je een duidelijke voorbeeldfunctie, waarbij je zichtbaar bent, actief luistert, aandacht geeft en je team coacht.

Wat neem je mee?

 • Een hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring in het leiden van teams op het gebied van Data & ICT;
 • Basiskennis op het gebied van datamodelleren (conceptueel), datamanagement methodologieën (zoals DAMA-DMBOK) en ICT-dienstverlening;
 • Bekwaamheid in het vormgeven en implementeren van data governance binnen de organisatie in samenwerking met stakeholders;
 • Bekendheid met projectmanagement en Agile werkmethoden;
 • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Ervaring met zelfsturende teams is een plus.

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze functie. Je werkt samen met de professionals in je team, met je collega unitmanagers, het directieteam en de belangrijkste stakeholders zoals andere omgevingsdiensten in Nederland. Bestuurlijke sensitiviteit, besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid breng je hierin soepel bijeen. Je brengt verbinding, slaagt erin om de bakens te verzetten en houdt OZHZ op koers in de toegevoegde waarde van Data & ICT. Jij en je team helpen en versterken elkaar hierin.

Wat bieden we jou?

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.993,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 13 van de Cao SGO). Daarbij behoort een extra arbeidsmarkttoeslag tot de mogelijkheden;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit komt bovenop je maandsalaris. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten uitbetalen of in te zetten voor bijvoorbeeld:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • de contributie van je sportvereniging
 • Flexibel werken. In de meeste functies werk je tijd- en plaats onafhankelijk. Dit geef je zelf vorm, in overleg met je collega's en afhankelijk van wat je functie van je vraagt;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Verder hebben we uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van deels betaald ouderschapsverlof en een goede pensioenregeling.

Ben je enthousiast? Je kunt solliciteren met je cv en een motivatie. Dat mag natuurlijk per brief, maar stel je je liever op een andere manier aan ons voor? Leuk! Kies vooral wat bij jou past.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij , Adjunct-directeur, bereikbaar via telefoon of whatsapp op . De procedure wordt begeleid door Checkdata.

Functie:unitmanager data & ict
Startdatum:10-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:6993 – 6993
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Unitmanager Data & ICT Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid 10-11-2023

Bekijk ook andere vacatures