Vacature Arbeidsveiligheid Adviseur

Arbeidsveiligheid Adviseur in Barendrecht

Arbeidsveiligheid Adviseur - regio Zuidwest-Nederland

Stap aan boord als veiligheidskundige in de energietransitie.

Gasunie staat op de voorgrond van de energietransitie en wij zijn vastbesloten om een sleutelrol te vervullen. We omarmen verandering en bouwen aan een innovatieve infrastructuur die waterstof, CO2 en warmte transporteert en opslaat. Deze nieuwe infrastructuur gaan we soms zelf beheren of we werken samen in nieuwe samenwerkingsverbanden. Wat niet verandert, is dat we dit net zo veilig willen doen als altijd.

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? De afdeling Veiligheid (V) zoekt een gepassioneerde veiligheidskundige om onze Projects afdeling te ondersteunen. Sluit je aan bij Gasunie en draag bij aan een veilige en duurzame toekomst!

Standplaats: Barendrecht, je werkgebied is Zuidwest-Nederland

Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Als Veiligheidskundige Operations Assets ondersteun je de operationele afdeling in West Nederland, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de installaties en leidingen van Gasunie. Je levert een actieve bijdrage aan de (arbeids-, externe-, technische- en proces-) veiligheidsvraagstukken die spelen binnen de regio en bent verbonden aan het managementteam van de regio voor advisering op diverse vraagstukken die in de regio spelen. Je stelt je proactief op, hebt aandacht voor de veiligheidscultuur binnen de regio en vervult een onafhankelijk brugfunctie tussen de verschillende partijen in de regio met als doel de veiligheidsprestatie continu te verbeteren.

Je bent lid van het team van het cluster Veiligheidskundigen Operations Assets binnen de Veiligheidsafdeling die verder bestaat uit Veiligheidskundigen verbonden aan onze Projects afdeling, Arbeidhygiënisten, Inspecteurs en Technisch Specialisten.

Het werken in een team biedt voordelen: als veiligheidskundige ben je elkaars back-up, geef je elkaar regelmatig feedback, houd je elkaar scherp als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied en versterk je elkaar met specialistische kennis.

Waar ga je werken?

Je standplaats is in de regio Rotterdam. Gasunie heeft kantoren in Barendrecht en op de Maasvlakte. Voor je werkzaamheden zal je regelmatig binnen Nederland onderweg zijn voor onder andere incidentonderzoek, veiligheidsstudies, toetsing, audits, projectmatige werkzaamheden, overleg en het geven van instructie. Overleg met directe collega's is online, op het hoofdkantoor of regiokantoren of elders in Nederland.

Wat vragen we?

Om als Veiligheidskundige Operations Assets aan de slag te gaan:

 • Heb je een HBO werk- en denkniveau en beschik je over een afgeronde technische opleiding aangevuld met de opleiding Hoger Veiligheidskundige (of je bent bereid deze opleiding te halen).
 • Relevante (technische) ervaring in de (proces)industrie of een industriële omgeving. Affiniteit met de techniek van het gastransport is een pré.
 • Ervaring met onderzoeksmethoden zoals TRIPOD, 5xWHY, HAZOP, SWIFT en kennis van statistiek is een pré.

Je bent een professional met overtuigingskracht die zich onafhankelijk opstelt. Je bent onpartijdig en zonder vooroordelen. Communicatieve vaardigheden zijn een must in deze functie. Je beschikt dan ook over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift. Je streeft naar een goede samenwerking. Je kunt omgaan met verschillende belangen, je geeft constructieve feedback en je staat zelf open voor feedback.

Wat bieden we je?

Gasunie biedt een pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris tussen € 72.436 en € 98.520 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen. Samen 9,5 weken.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 22,50 en om je thuiswerkplek goed in te richten een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een elektrische leaseauto.

Wij zijn Gasunie

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling

De visie van de unit V is het pro-actief ondersteunen van de organisatie om de huidige en toekomstige activiteiten zodanig uit te voeren dat iedereen veilig en gezond kan werken en leven in de buurt van onze activiteiten en dat het milieu wordt beschermd.Ook als het gaat om bijvoorbeeld de inpassing van LNG, groen gas en waterstof, het transport en de opslag van CO2 en de aanleg van warmtenetten.

Een goede prestatie op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu is de basis van de Licence to Operate van Gasunie en daarom topprioriteit. Om ongevallen en incidenten te voorkomen zijn er binnen Gasunie barrières ingericht. De afdeling Veiligheid helpt alle collega's binnen onze organisatie om zo goed mogelijk invulling te geven aan deze barrières.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk dinsdag 2 juli 2024 je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond vrijdag 5 juli laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op donderdag 11 juli in Barendrecht.

Bel met de : of Team Lead Operations Alexander Kirkels .Functie:adviseur arbeidsveiligheid
Startdatum:03-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5589 – 7602
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gasunie via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Arbeidsveiligheid Adviseur Gasunie 03-06-2024

Bekijk ook andere vacatures