Vacature Docent Helpende Zorg & Welzijn - Docent Helpende Zorg & Welzijn

Docent Helpende Zorg & Welzijn - Docent Helpende Zorg & Welzijn in Rotterdam

Docent Helpende Zorg & Welzijn

Bron:

Parttime of fulltime te Rotterdam

Heb jij een passie voor zorg en welzijn? En lijkt het je leuk om samen met studenten te werken aan de ontwikkeling voor het beroep? Dan is de opleiding docent Helpende Zorg en Welzijn jou op het lijf geschreven. Als docent heb je de ambitie om toonaangevend en waardevol te zijn voor studenten. Onze studenten worden opgeleid tot ondernemende, proactieve, kritische, flexibele en nieuwsgierige beginnende beroepsbeoefenaars. Van jou wordt gevraagd de student te stimuleren en te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen en nooit tevreden te zijn met wat ze geleerd hebben. Hierdoor leggen we de basis voor een leven lang leren.

Wat ga je doen?

De opleiding Dienstverlening is een niveau 2 opleiding waarbij de studenten vaak extra steun en aandacht nodig hebben om succesvol te zijn in hun studie. Persoonlijke betrokkenheid bij elke student is van groot belang. Daarom is er niet alleen contact tijdens de lessen, maar soms ook daarbuiten. De studenten moeten niet alleen begrepen en gezien worden, maar ook gewezen worden op hun houding als student, toekomstig beroepsbeoefenaar en verantwoordelijk burger.
Als docent binnen de opleiding Dienstverlening uitstroomprofiel Helpende Zorg en Welzijn kun je breed ingezet worden. Op agogische vakken, zoals communicatie, methodiek en/of hospitality. Op zorgvakken, zoals ADL en/of HDL en op coachende vakken zoals loopbaanbegeleiding (LOB).
Het is een pre wanneer je je ook bekwaam voelt in het geven van generieke vakken.
Er wordt gewerkt in een klein team en we maken gebruik van een aantal onderdelen van de methodiek volgens 'leerkracht'. Er is wekelijks overleg om de kwaliteit van het onderwijs met elkaar zo optimaal mogelijk aan onze studenten aan te bieden. Met als doel de studenten door te laten stromen naar niveau 3 of 4 in de beroepskolom en waar nodig te ondersteunen bij uitstroom naar werk.
Komende jaren staan in het teken van de ontwikkeling van het personaliseren en flexibiliseren van ons onderwijs. Daarvoor zullen we op team- en individueel niveau een scholings- en trainingsprogramma volgen.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over je lesbevoegdheid of bent bereid deze te halen.
 • Je beschikt over aantoonbaar HBO niveau
 • Je hebt kennis van groepsdynamische processen en de werking van het puberbrein
 • Je hebt kennis van het kwalificatiedossier in relatie tot leren in de praktijk om zo het onderwijs te optimaliseren
 • Je bent vaardig in het werken in digitale processen, zoals studentendossier en leermanagementsysteem.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Leervermogen: Je neemt nieuwe ideeën in je op en past deze effectief toe.
 • Sensitiviteit: Je bent bewust van andere mensen en omgeving alsmede je eigen invloed hierop.
 • Eigenaarschap: Je neemt volle verantwoordelijkheid, komt afspraken na en levert een bijdrage aan de organisatie.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een team dat bestaat uit ongeveer zestien enthousiaste medewerkers die zowel de studenten als de doelgroep waarvoor ze zich inzetten, een warm hart toedragen. Er heerst een positieve en dynamische sfeer waarin we voortdurend streven naar zelfverbetering en het optimaliseren van ons onderwijs.

In eerste instantie zul je werken op de locatie Prins Alexanderlaan, die uitstekend bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je komt terecht in een inspirerende omgeving waarin vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Dit wordt ondersteund door diverse mogelijkheden voor ontwikkeling, doorgroeien en opleidingen.

Als onderdeel van ons team bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, met een werktijdfactor van 0,6 - 1,0 FTE.
 • Wij bieden je de functie LB of LC voor 24 - 36 uur per week. Een bruto maandsalaris tussen € 3.431,- en maximaal € 5.078,- (Schaal LB CAO MBO). Uitloop naar LC (max € 5.740, -) is mogelijk op basis van kennis en ervaring.
 • Vakantietoeslag 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige reiskostenvergoeding met ov, zijn vastgelegd in de CAO MBO.
 • Vitaliteit van onze studenten en medewerkers staan hoog in het vaandel. Zodoende wordt er breed ingezet op duurzame inzetbaarheid. Wij hechten waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Er zijn dan ook diverse opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden via onze Albeda Academie.
 • Leuke extra's: denk aan een fietsplan, Rotterdampas, vergoeding van een sportabonnement, collectieve zorgverzekering en andere interessante voordelen.
 • Jaarlijks afsluitingsfeest in de zomer en nog veel meer!

Kijk dan op onze website: www.werkenbijalbeda.nl .

Solliciteren

Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zich herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Het aanleveren van een VOG en een referentiecheck zijn onderdeel van de selectieprocedure. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Anita Sok.
De vacature sluit op 7 juni.Functie:docent helpende zorg
Startdatum:24-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3431 – 5078
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Albeda College via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Docent Helpende Zorg & Welzijn – Docent Helpende Zorg & Welzijn Albeda College 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures