Vacature Medewerker Elektronica Werkplaats / Elektronicus (m/v)

Medewerker Elektronica Werkplaats / Elektronicus (m/v) in Rotterdam

De afdeling Marine & Ports levert hightech producten en diensten aan grote scheepvaart en offshore bedrijven wereldwijd en zijn onder andere betrokken bij nieuwbouw, retrofit, onderhoudsprojecten en on call services. 

Een onderdeel van deze afdeling is de Elektronica Werkplaats, gevestigd te Rotterdam Waalhaven. Dit team bestaande uit 4 personen en houdt zich bezig met diverse reparaties op het gebied van elektronica. De producten die gerepareerd dienen te worden kunnen printplaten zijn van draadloze afstandsbesturingen, PLC systemen en generator regelingen. Maar ook onderdelen van toerenregelingen voor elektromotoren.

Jouw verantwoordelijkheid:

 • De reparatie van digitale en analoge printkaarten die in verschillende producten als draadloze afstandsbedieningen, scheepsautomatisering, frequentie-, proces- en generatorregelaars voorkomen. Je repareert de kaarten soms tot op componentniveau. De printkaarten worden vanuit de hele wereld naar Nederland gestuurd.
 • Nadat de producten zijn binnen gekomen, is het aan jou om een diagnose te stellen voor de offerte naar de klanten. De repair coördinator maakt de offerte op.
 • Na akkoord van de offerte, kun je starten met de daadwerkelijke reparatie.
 • Daarna volgt de eindtest en je legt alles vast in een rapport zodat de klant weet wat er is gebeurd. Deze rapportage is veelal in het Engels.
 • Dit gehele proces wordt bijgehouden in een gezamenlijke database, zodat iedereen de status kan inzien.
 • Het geven van technische ondersteuning aan klanten en de buiten service.

Jouw achtergrond:

 • MBO+ niveau, opleiding gevolgd in de richting elektronica of industriële automatisering met richting hardware.
 • Kennis van en ervaring met digitale en analoge techniek.
 • Ervaring met reparaties op component niveau.
 • Kennis van frequentieregelaars, hoogfrequent- meet- en regeltechniek.
 • Ervaring met solderen en de-solderen.
 • Secuur, teamspeler, handig met je handen, daarnaast beschik je over analytisch denkvermogen.
 • Je bent in staat om je te verplaatsen in de klant en bent service minded ingesteld.
 • Kennis van energietechniek is een pre.
 • In het bezit van VCA-VOL en NEN 3140 certificaat of bereid dit te halen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Meer over ons

ABB is een wereldomvattend concern op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie. ABB staat bekend als de grootste leverancier van industriële motoren en aandrijvingen, de grootste leverancier van generatoren voor de windindustrie, de grootste leverancier van elektriciteitsnetten wereldwijd en ABB’s technologieën stuwen ’s werelds grootste cruiseschip voort. 

Ons aanbod: We bieden je een afwisselende baan in een internationaal concern dat de ontwikkeling van zijn medewerkers, kwaliteit en veiligheid zeer hoog in het vaandel draagt. Je krijgt de vrijheid om een waaier van verantwoordelijkheden op te nemen in een snel evoluerende omgeving. Bovendien bieden we je een competitief salarispakket en reële doorgroeimogelijkheden. ABB valt onder de Cao Metaal-elektro. Naast je vaste maandsalaris ontvang je een vaste 13e maand en heb je recht op 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen. Ook kun je als medewerker deelnemen in het aandelenprogramma van ABB. 

Interesse? Registreer uw CV en solliciteer online via onze website: https://new.abb.com/benelux/carrieres. Voor vragen over de vacature kan u terecht bij Jacqueline Pereboom, via mail soll@nl.abb.com of tel. 010-4078214.Functie:Medewerker Elektronica Werkplaats / Elektronicus
Startdatum:25-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:LBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Abb b.v. via soll@nl.abb.com of 31104078214. Of bezoek hun website https://careers.abb/benelux/nl/home.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Medewerker Elektronica Werkplaats / Elektronicus (m/v) Abb b.v. 25-10-2023

Bekijk ook andere vacatures