Vacature Medewerker Welzijn

Medewerker Welzijn in Rotterdam

Medewerker Welzijn, PG afdeling

Zorg & Welzijn Dag MBO 4

Sonneburgh

Groene Kruisweg 381
Rotterdam Zuid Holland 3084LM

Werken bij Sonneburgh

https://www.werkenbijsonneburgh.nl/wp-content/themes/deindruk/img/logo.png

Sonneburgh is een kleinschalige, christelijke ouderenzorginstelling in de regio Rijnmond die drie locaties beheert in Rotterdam Charlois, Pernis en IJsselmonde. Samenwerking, wederzijds respect, vertrouwen en identiteit zijn binnen Sonneburgh belangrijk

Een prettige dagbesteding voor onze bewoners én een gezellige sfeer bewerkstelligen - dat is wat je als medewerker welzijn binnen de Sonneburgh doet. Jij bent degene die, in samenwerking met je collega's op de afdeling, de ondersteuning van bewoners bij het invullen van hun dag voor je rekening neemt. Daar moet je geduldig, creatief en professioneel voor zijn. Pas jij bij dit functieprofiel?

Medewerker Welzijn, 24-36 uur per week

Wat ga je doen?

Zoals de naam al doet vermoeden, ben je verantwoordelijk voor het welzijn van onze ouderen. Dat betekent dat jij er zorg voor draagt dat zij een prettige dagbesteding hebben. De taken van een welzijnsmedewerker zijn dan ook o.a.:

 • Voorbereiden van activiteiten, zowel voor de hele locatie als op de afdeling;
 • Begeleiden, ondersteunen en activeren van bewoners bij deelname aan welzijns- en dagbestedingsactiviteiten en het stimuleren van de zelfredzaamheid;
 • Begeleiden van groepsprocessen en het plegen van individuele en groepsgerichte interventies;
 • Signaleren en rapporteren van bijzonderheden op het gebied van gezondheid, welbevinden.

Dit alles doe je terwijl je het welbevinden van elke bewoner voorop zet. Je verplaatst je met veel liefde en geduld in hun belevingswereld en weet een vertrouwelijke, professionele relatie met hen op te bouwen, waarin je de bewoner door en door leert kennen.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een leuk team van gemotiveerde collega's in een inspirerende omgeving waarin er voldoende ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • Een contract voor de duur van 12 maanden met uitzicht op vast dienstverband;
 • Salaris en inschaling conform CAO VVT in FWG 40 (min. € 2.461,95 max € 3.417,15 bruto per maand ovb 36 uur), afhankelijk van je opleiding / ervaring;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • Reiskostenvergoeding.

Waar ga je werken?

Onze locatie Groene Kruisweg ligt in Rotterdam Charlois. Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats. Het is een sfeervol zorgcentrum waar onze bewoners graag verblijven. Wij bieden woningen met zorg en verpleging voor ouderen. In allerlei centrale ruimtes waaronder 't Plein op de begane grond en de prachtige tuin worden zoveel mogelijk activiteiten georganiseerd waar bewoners van De Groene Kruisweg dankbaar gebruik van maken.

Bewoners hebben bewegingsvrijheid en wij werken vanuit de visie van de wet zorg en dwang. Dit betekent dat bij ons op de afdeling de bewoners niets moeten maar vooral mogen. Dit vraagt van jou in ieder geval een belevingsgerichte benadering en om te denken in mogelijkheden.

Je komt te werken op onze locatie Groene Kruisweg in Charlois op de PG afdeling (3 e etage). Onze bewoners bieden wij zorg op basis van de wensen die zij hebben. De afdeling bestaat uit 3 gangen met 12 bedden per gang. Iedere gang heeft een mooie huiskamer waar onze bewoners de maaltijden gebruiken en activiteiten ondernemen.

Bewoners op de afdeling hebben ondersteuning nodig in de dagstructuur, ADL en het ondernemen van activiteiten. Deze bieden wij binnen een multidisciplinair team. Wij werken met "leef cirkels" zodat je bewonersgerichte afspraken kunt maken over de zelfstandigheid en behoefte van de bewoners.

Je komt te werken in een collegiaal team waarin wij open staan voor het geven en ontvangen van (opbouwende) feedback. Binnen het team staat de kwaliteit van zorg en de ontwikkeling hiervan centraal en vinden wij het prettig om gestructureerd te werken. Kom jij ons team versterken?

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een diploma op het gebied van welzijn en maatschappelijk zorg / activiteitenbegeleiding op niveau 4;
 • Aantoonbare ervaring in de activiteitenbegeleiding, gericht op met name PG;
 • in je schoenen staan en collega's van de afdeling coachen bij welzijnsactiviteiten;
 • Je passie is het organiseren en bedenken van activiteiten voor onze bewoners en cliënten. Je begrijpt de balans van zowel het groepsverband als de individuele begeleiding;
 • Je bent oprecht geïnteresseerd in iemands achtergrond en begrijpt dat ouder worden lang niet altijd makkelijk is;
 • Met jouw aanstekelijkheid weet je onze bewoners te enthousiasmeren mee te doen aan activiteiten;
 • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • Je respecteert onze christelijke identiteit.

Je hebt interesse, wat leuk! Hoe nu verder?

Wil je meer weten over deze vacature binnen Sonneburgh, bel dan Judith van den Berg, medewerker Werving & Selectie via (maandag, dinsdag en donderdag), zij staat je graag te woord.

Stuur ons je cv en motivatiebrief :

Enthousiast geworden van Sonneburgh of van onze vacature?

Functie:medewerker welzijn
Startdatum:30-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2461 – 3417
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Sonneburgh via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Medewerker Welzijn Sonneburgh 30-10-2023

Bekijk ook andere vacatures