Vacature Operatieassistent

Operatieassistent in Rotterdam

Een opleidingsplek

Opleiding operatieassistent

Het operatiekamercomplex van het Ikazia ziekenhuis bestaat uit 6 operatiekamers, de holding, de recovery en de centrale sterilisatie afdeling. Op het complex werkt een enthousiast team nauw samen om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Informatie over het beroep

Als operatieassistent assisteer je de medisch specialist bij operaties en heb je drie verschillende hoofdtaken: het omlopen, het instrumenteren en het assisteren. Om de medisch specialist bij de operatie van de patiënt professioneel te kunnen assisteren, moet je goed op de hoogte zijn van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Daarnaast moet je over actuele kennis beschikken van operatietechnieken, medische apparatuur en mogelijke complicaties die bij operaties kunnen optreden. Bij dit alles dient de zorg voor èn de veiligheid van de patiënt voorop te staan.Deze competenties ontwikkel je tijdens de opleiding tot operatieassistent.

Informatie over de opleiding

De opleiding tot operatieassistent is een 3-jarige opleiding, die in het Ikazia ziekenhuis 2 x per jaar start, in maart en september.Je start met de beroepsvoorbereidende periode (fase 1) die een half jaar duurt. In deze fase ligt de nadruk op de theorie. De beroepsvoorbereidende periode moet met een voldoende worden afgesloten, om door te mogen gaan met de opleiding. De volgende vijf fases, van elk een half jaar, bestaan uit een theoriegedeelte van 1 of 2 weken en een praktijkgedeelte. Tijdens de opleiding word je in de praktijk begeleid door de praktijkopleider en collega operatieassistenten. Op school word je begeleid door een groepsdocent.De theorie van de opleiding tot operatieassistent is uitbesteed aan de Erasmus MC Zorgacademie en is erkend door de CZO. Uitgebreide informatie over de theorie kun je vinden op de website van het Erasmus MC
Het Ikazia Ziekenhuis heeft een CZO erkenning voor het praktijkgedeelte van de opleiding tot operatieassistent. Voor meer informatie over de praktijk kun je mailen naar het secretariaat opleidingen, e-mail: .

Toelatingsvoorwaarden

  • VWO (met examenvak biologie)
  • HAVO (Profiel NG of NT)
  • MBO diploma niveau 4 gezondheidszorg
  • HBO diploma niveau 5 gezondheidszorg

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan wanneer er een vacature voor een opleidingsplaats op deze site staat. Na de sluitingsdatum worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Lijkt het je leuk om te werken als Operatieassistent in ons operatieteam en heb je nog niet de juiste papieren? Geen probleem! Schrijf je hier in voor de info alert en blijf altijd op de hoogte. Je ontvangt vacatures, voorlichting en nieuws over de opleiding tot Operatieassistent.
Functie:operatieassistent
Startdatum:27-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ikazia via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures poortugaal
  2. Operatieassistent Ikazia 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures