Vacature Specialistisch Medewerker Schenk- en Erfbelasting

Specialistisch Medewerker Schenk- en Erfbelasting in Rotterdam

Specialistisch medewerker Schenk- en Erfbelasting

 • Reageer t/m 15 juni 2024

Telefonisch contact en schriftelijk corresponderen met nabestaanden, notarissen en fiscaal adviseurs. Hun aangiften en eventuele bezwaarschiften schenk- of erfbelasting behandelen en verwerken in onze systemen. Dat is een greep uit jouw werkzaamheden als specialistisch medewerker bij de Belastingdienst. Dit doe je samen met enthousiaste collega's vanuit Rotterdam.

 • Mbo
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 2.734,- / € 4.440,- bruto p.m.
 • Rotterdam

 • Reageer t/m 15 juni 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Jij gaat aan de slag met diverse fiscaaltechnische werkzaamheden rondom de aangiften en bezwaarschriften op het gebied van de schenk- en erfbelasting. Je voert overleg met executeurs of behandelt correspondentie en terugbelverzoeken. Gegevens verwerk je daarbij in diverse systemen. Het doel: de Successiewet handhaven en daarbij iedereen die belasting moet betalen passende aandacht geven. Je weet wie je voor je hebt en past jouw benadering hierop aan; je bent standvastig maar toont ook inlevingsvermogen.

Als specialistisch medewerker schenk- en erfbelasting krijg je een opleidingstraject dat bestaat uit fysieke en digitale cursussen, zelfstudiedagen en training-on-the-job. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring behandel je steeds ingewikkeldere zaken.

Een bijzondere baan, omdat...

 • je rechtstreeks in contact staat met belastingplichtigen op bijzondere momenten van hun leven, en/of met hun adviseurs.
 • je overleg voert met collega's van je eigen afdeling, maar je ook in verbinding staat met andere onderdelen van de Belastingdienst.
 • je tegelijkertijd werkt én leert.
 • jouw inbreng ertoe doet; je snapt het belang van productie maar beredeneert van daaruit en in overleg met collega's hoe zaken beter en slimmer kunnen.
 • de afdeling Schenk- en Erfbelasting volop in beweging is. Dat biedt jou kansen om je te ontwikkelen.

"Door de grote variatie in werkzaamheden is mijn takenpakket heel afwisselend en breed. Van correspondentie tot aangiftebehandeling en bezwaar, ieder dossier is weer anders en dat maakt het ontzettend leuk!" - Ilona, Specialist Schenk- en Erfbelasting

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt mbo 4 werk- en denkniveau. Dit kan onder andere blijken uit een mbo 4-diploma, een capaciteitentest of uit werkervaring op mbo 4-niveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een functie binnen een financieel-economische, fiscale, commerciële, juridische of aanverwante werkomgeving.
 • Je hebt recente werkervaring met het telefonisch te woord staan van belastingplichtigen of klanten.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met digitaal werken aan de hand van geautomatiseerde systemen en Office-applicaties.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met de fiscaliteit.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

 • De afdeling - Directie Particulieren

  Toon inhoud van

  De Directie Particulieren (P) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ongeveer 11 miljoen burgers, buitenlandse belastingplichtigen, grensarbeiders en werknemers van internationale organisaties en diplomaten. De belangrijkste belastingmiddelen zijn inkomensheffing-niet winst en de schenk- en erfbelasting. De fiscale behandeling omvat toezicht, bezwaar en beroep én de directie behandelt de klachten voor de directies Particulieren, Grote Ondernemingen, Midden- en Kleinbedrijf, Centrale Administratieve Processen en KIantinteractie & -services. De directie Particulieren stuurt bovendien Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) aan.

 • De organisatie - Belastingdienst

  Toon inhoud van

  Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • Toon inhoud van

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 25 en 27 juni 2024 vinden de selectiegesprekken plaats op locatie in Rotterdam. Én het arbeidsvoorwaardengesprek zal plaatsvinden op 08-07-2024 online via Webex.
  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met Stijn Ruyters, teamleider

 • Contact via Whatsapp:

 • Fiscaal
 • € 2.734,- / € 4.440,- bruto p.m.
 • Rotterdam

 • Reageer t/m 15 juni 2024


Functie:specialistisch medewerker schenk- erfbelasting
Startdatum:27-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2734 – 4440
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Belastingdienst via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures poortugaal
 2. Specialistisch Medewerker Schenk- en Erfbelasting Belastingdienst 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures