Vacature Uitstekende Sparringpartner

Uitstekende Sparringpartner in Rhoon


Weet jij makkelijk contact te maken met mensen en heb jij een proactieve houding? Krijg jij er energie van om met verschillende partijen te schakelen en wil jij je inzetten om (brand)veiligheid onder de aandacht te brengen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voor de functie van wijkbrandweerman/vrouw voor Albrandswaard!


Jouw werk

Jij gaat in de gemeente Albrandswaard aan het werk om de (brand)veiligheid te verbeteren en de bewustwording hierover te vergroten. Dit doe je door voorlichtingsactiviteiten te organiseren, brandveiligheidsadviezen te geven. Je komt hierbij op diverse locaties en in contact met verschillende mensen. Zo ga je naar scholen, woonhuizen, seniorencomplexen, woningcorporaties en spreek je op straat met bewoners.
Als wijkbrandweerman/vrouw werk je namens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en de gemeente Albrandswaard. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw gemeente jou vraagt een toelichting te geven op een (brand)incident in de gemeente. Na een gebouwbrand ben jij degene die wijkbewoners te woord staat op het gebied van brandveiligheid en voorlichting geeft om de wijk brandveiliger te maken. Daarnaast coördineer je alle activiteiten op het gebied van Veilig Leven in samenwerking met brandweercollega's van de kazerne in jouw gemeente en de functionaris van de afdeling Brandpreventie.


Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft in meerdere gemeente een wijkbrandweer in dienst. In Albrandswaard is deze functie nieuw! Dat betekent dat jij proactief in gesprek gaat met de gemeente. Ook ga je met andere relevante partners zoals de wijkagenten, handhavers en zorgorganisaties nieuwe connecties aan om brandveiligheid onder de aandacht te brengen.

Jij...

…bent een echte verbinder en netwerker. Door jouw sterke communicatieve vaardigheden ben jij een uitstekende sparringpartner. Daarnaast heb jij een open en toegankelijke houding voor alle mensen en organisaties in jouw gemeente. Ook ben je proactief: je gaat zelfstandig op pad om jouw gemeente te verkennen, maakt graag een praatje met de mensen die je tegenkomt en maakt aan organisaties duidelijk wat jij voor hen kan betekenen. Ook heb je gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen.
Verder:

 • heb jij MBO werk- en denkniveau;
 • beschik jij over aantoonbare kennis op het gebied van brandveiligheid;
 • is het een pre als je werkervaring hebt in de repressieve dienst;
 • is een pre als je bekend bent in de gemeente Albrandswaard;
 • weet je op de juiste wijze social media in te zetten om je doelen te behalen;
 • ben je bij voorkeur in het bezit van een auto -of scooterrijbewijs;

Wij...

Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dat geldt zeker niet voor inwoners van het Rijnmondgebied. Hier wonen meer dan 1,3 miljoen mensen en zijn de Rotterdamse haven en industrie nooit ver weg. Juist in deze drukke, complexe omgeving waar zoveel mensen wonen, werken en recreëren is het belangrijker dan ooit te zorgen dat het veilig is en blijft.
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van de VRR is burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.
Onze collega's van de meldkamer, ambulance, brandweer en medische hulpdiensten staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om hulp te verlenen en crisis te bestrijden.
Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie . Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

De afdeling Veilig Leven bestaat uit dertien enthousiaste collega's die zich bezighouden met het verhogen van de fysieke veiligheid en zelfredzaamheid van burgers. Tevens is de afdeling druk bezig met het beperken van risico's ter bevordering van een veiligere leefomgeving binnen onze regio. Jouw collega's zijn bijvoorbeeld wijkbrandweerfunctionaris, coördinator of beleidsmedewerker. Zij zijn allemaal zeer deskundig en opereren veel zelfstandig. Het is een actiegericht en hecht team waar iedereen voor elkaar klaar staat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 8 met een salaris van € 2.829 tot € 4.043 (36 uur).
 • Je krijgt een jaarcontract. Niet geheel duidelijk is wat er na het jaar voor mogelijkheden zijn. Na een evaluatie met de gemeente, wordt besloten of de wijkbrandweer gecontinueerd wordt.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Sollicitatieproces


Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.
 • Na indiensttreding wordt je gevraagd de ambtseed af te leggen.


Functie:uitstekende sparringpartner
Startdatum:14-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2829 – 4043
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Uitstekende Sparringpartner Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 14-11-2023

Bekijk ook andere vacatures