Vacature Webredacteur - Adviseur Dienstverlening

Webredacteur - Adviseur Dienstverlening in Rhoon

Webredacteur - Adviseur dienstverlening

Vindt jij het belangrijk dat er op onze gemeentelijke online kanalen goed vindbare maar ook leesbare webteksten en nieuws te vinden is? En ben je daarnaast ook in staat om complexe dienstverleningsvraagstukken te verbeteren en te vertalen naar concrete onderzoeksvragen. Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben een leuke afwisselende baan voor een

Webredacteur - Adviseur dienstverlening

Neem contact op met ()

0744

In de rol van adviseur Dienstverlening geef je tactisch advies aan management en bestuur over complexe dienstverleningsvraagstukken en projecten waarbij je kijkt door de bril van onze inwoners en ondernemers. Je adviseert over wat 'goede' (online) dienstverlening is, hoe we de dienstverlening verder kunnen verbeteren, hoe dit te vertalen is naar de praktijk en welke (innovatieve) instrumenten we kunnen inzetten om dit te bereiken. Denk hierbij aan onderwerpen zoals klantsignaalmanagement, servicenormen, klantreizen en verdere digitalisering van onze dienstverlening, maar ook aan de implementatie en borging van wetgeving. Daarnaast leid je verschillende projecten, onder andere binnen het programma Dienstverlening, waarbij je nauw samenwerkt met het bestuur, management en collega's.

Als webredacteur van de gemeentewebsite heb je een veelzijdige baan. Je adviseert over de doorontwikkeling van de websites, webcontent en nieuwe toepassingen op basis van klantsignalen, webstatistieken, trends en ontwikkelingen. Je denkt cross-mediaal en ziet het als een uitdaging om met de interne klant op zoek te gaan naar een online oplossing voor zijn vraag.

Daarnaast ben je kwaliteitsbewaker van de websites: je bepaalt welke content er online komt, je schrijft of redigeert teksten en plaatst die op de sites. Ook voer je de complexe of bestuurlijk ingewikkeldere redactietaken uit. Je treedt op als (deel)projectleider.

Samen met de vakafdelingen bouw je online formulieren. Je zorgt ervoor dat de websites voldoen aan de digitale toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1). Ook ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en bewaking van de online schrijfwijzer. Je geeft workshops en uitleg aan medewerkers van de gemeente.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO Gemeenten. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.396,- en €5.009,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;

Dit bieden wij naast je salaris

 • 17,05% keuzebudget 17,05% keuzebudget bovenop je salaris in te zetten voor aanschaf extra vakantiedagen, sportschoolcontributie, extra salaris, fietsvergoeding of reiskostenuitruil.
 • Goede ABP Pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Diverse kosteloze opleidingen

Werken voor Albrandswaard?

De prachtige groene dorpen Rhoon en Poortugaal en het fijne Portland vormen samen de gemeente Albrandswaard. Met elkaar vormen de bewoners en ondernemers een hechte gemeenschap, genieten van de prachtige groene omgeving en profiteren van alle voorzieningen in de dorpen, wijken en omgeving. De verbindingen met stad en land zijn uitstekend, via de metro sta je in 20 minuten in hartje centrum van een bruisende stad.

Albrandswaard als werkgever

Waar we voorgaande jaren nauw verweven waren met gemeente Barendrecht en Ridderkerk, krijgt deze samenwerking in de toekomst een andere invulling.

Albrandswaard bouwt aan de toekomst met een nieuwe, compacte organisatie. We nemen een belangrijke stap door weer zelf verantwoordelijk te worden voor beleid en uitvoering.
We houden nadrukkelijker zelf de regie in handen en blijven de samenwerking koesteren. Ons doel is de dorpen zorgvuldig voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie, zorg en woningbouw zijn we fors aan de slag. Ook liggen er mooie kansen op het gebied van recreatie en toerisme. En dat doen we graag met nieuwe collega's. Collega's die in de wijken en op onze locaties het gezicht van Albrandswaard willen worden.

Ben jij Albrandswaard?

In Albrandswaard ga je het verschil maken. Daarbij krijg je natuurlijk je specifieke taken, maar kijk ook vooral verder. Want samen zien en bereiken we meer. In een klein team kan, mag en moet je soms grenzen opzoeken en doorbreken. Daarmee wordt je baan leuker, het werk afwisselender en het resultaat beter! De stap naar Albrandswaard is een stap in een nieuwe wereld, een wereld die je zelf gaat ontdekken en verbeteren.

Natuurlijk werk je afwisselend op locaties, binnen en buiten. Maar ons gemeentekantoor is een prachtige nieuwe plek waar je vanuit de metro zo binnen loopt, lekker naar toe fietst of makkelijk en gratis parkeert. Ook het opladen van je auto of fiets is geen probleem. Daarbij is de koffie van barista-kwaliteit.

Met onze partners zorgen we dat alle gemeentelijke dienstverlening wordt ingevuld. En zelf geven we sturing, zorgen we dat we de wensen en eisen van bewoners en ondernemers kunnen overtreffen. Maar daar hebben we wel mensen zoals jij voor nodig!

Voor deze functie zoeken wij een zelfstandige, communicatief sterke collega met HBO/WO werk- en denkniveau en een hart voor dienstverlening. Je bent proactief, analytisch sterk, hands-on en een goede sparringpartner voor management en directie.

Je hebt ervaring met het adviseurschap, het leiden van projecten, (bestuurlijke) besluitvorming en het naar binnen halen van innovatieve ideeën. Je schrijft directie-, college- en raadsvoorstellen die uitblinken in begrijpelijke taal. Daarnaast ben je in staat een netwerk op te bouwen binnen de wereld van gemeentelijke dienstverlening. Ervaring met continu verbeteren en klantreizen is een grote pre.

Met jouw enthousiasme weet je anderen te verbinden en je kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus.

Je hebt een visie op de website als dienstverleningskanaal en als onderdeel van de middelenmix. Je denkt graag mee over het continu verbeteren van onze online diensten. Je bent een flexibele klantgerichte teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken. Creativiteit en oplossingsgerichtheid zit in je bloed. Je bent pro-actief en hebt lef.

Uiteraard heb je kennis en ervaring op het gebied van web(eind)redactie en schrijf je op B1-niveau. Verder ben je bekend met de toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1) en het werken in een CMS, bij voorkeur Drupal 8. Je bent goed in het analyseren van webstatistieken, bij voorkeur SiteImprove.

Voor werknemers in dienst van een gemeente is de cao Gemeenten van toepassing. Deze CAO kun je vinden via deze link: https://www.caogemeenten.nl/

Wil jij werken voor de allerleukste gemeente in deze regio?

Vind je het niet erg dat geen enkele dag hetzelfde is? Om samen te bouwen aan een nieuwe organisatie en waar jouw inbreng en ideeën waardevol zijn? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! In gesprek kunnen wij dan ook laten zien wat wij jou te bieden hebben.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Momenteel hanteren we een aangepast sollicitatieproces vanwege het grote aantal openstaande vacatures.
Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, hebben we elke week een vaste selectiedag op donderdagmiddag. De gespreksronde zal ongeveer 2 uur duren.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruitment via

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Kom naar Albrandswaard!

Het is prettig wonen en werken in onze kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Tussen stad en groen. En er is veel te doen. Je bent er zo, naast metro Rhoon. En je bent er graag, ons moderne kantoor is uitnodigend en warm. Met de beste koffie van het land, met de leukste collega's uit onze regio!Functie:webredacteur adviseur dienstverlening
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Albrandswaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Webredacteur – Adviseur Dienstverlening Gemeente Albrandswaard 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures