Vacature Allround Juridisch Adviseur Vergunningen

Allround Juridisch Adviseur Vergunningen in Rhoon

Allround juridisch adviseur vergunningen

Jouw verantwoordelijkheid ligt bij het beoordelen en toekennen van vergunningen in overeenstemming met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hierbij komen diverse vergunningsaanvragen aan bod, zoals die voor evenementen, horeca, standplaatsen en openbare ruimten. Jij onderzoekt deze aanvragen en toetst ze aan de geldende wettelijke voorschriften en draagt zorg voor een nauwgezette afhandeling binnen de gestelde termijnen. Wordt jij hier enthousiast van? Dan zoeken wij jou!

21 uur

€4.020,- en €5.725,- (Schaal 11)

Parttime

Wat ga je doen?

Als Juridisch adviseur Vergunningen is geen dag hetzelfde. Jij bent de spin in het web op jouw taakveld bij het team Openbare orde, veiligheid en dienstverlening. Dit maakt de diversiteit in jouw werkzaamheden groot. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het opstellen van beleidsvraagstukken op het vakgebied APV en bijzondere wetten, waaronder horeca en evenementen;
 • Het opstellen en actualiseren van diverse verordeningen zoals markten en APV;
 • Juridisch adviseren over wet- en regelgeving en de te volgen procedures bij vergunningen of aanschrijvingen;
 • (Op termijn) zorg je ook voor de integratie van het omgeving echtelijke deel van de APV in het omgevingsplan;
 • Fungeren als vraagbaak voor jouw collega's en het behandelen van bezwaar- en beroepsschriften.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 11 volgens de CAO Gemeenten. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €4.020,- en €5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling

Dit bieden wij naast je salaris

 • 17,05% keuzebudget 17,05% keuzebudget bovenop je salaris in te zetten voor aanschaf extra vakantiedagen, sportschoolcontributie, extra salaris, fietsvergoeding of reiskostenuitruil.
 • OV-Mobiliteitskaart
 • Optimale werkfaciliteiten
 • Goede ABP Pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Diverse kosteloze opleidingen

Werken voor Albrandswaard?

De prachtige groene dorpen Rhoon en Poortugaal en het fijne Portland vormen samen de gemeente Albrandswaard. Met elkaar vormen de bewoners en ondernemers een hechte gemeenschap, genieten van de prachtige groene omgeving en profiteren van alle voorzieningen in de dorpen, wijken en omgeving. De verbindingen met stad en land zijn uitstekend, via de metro sta je in 20 minuten in hartje centrum van een bruisende stad.

Albrandswaard als werkgever

Waar we voorgaande jaren nauw verweven waren met gemeente Barendrecht en Ridderkerk, krijgt deze samenwerking in de toekomst een andere invulling.

Albrandswaard bouwt aan de toekomst met een nieuwe, compacte organisatie. We nemen een belangrijke stap door weer zelf verantwoordelijk te worden voor beleid en uitvoering.
We houden nadrukkelijker zelf de regie in handen en blijven de samenwerking koesteren. Ons doel is de dorpen zorgvuldig voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie, zorg en woningbouw zijn we fors aan de slag. Ook liggen er mooie kansen op het gebied van recreatie en toerisme. En dat doen we graag met nieuwe collega's. Collega's die in de wijken en op onze locaties het gezicht van Albrandswaard willen worden.

Ben jij Albrandswaard?

In Albrandswaard ga je het verschil maken. Daarbij krijg je natuurlijk je specifieke taken, maar kijk ook vooral verder. En om je heen. Want samen zien en bereiken we meer. In een klein team kan, mag en moet je soms grenzen opzoeken en doorbreken. Daarmee wordt je baan leuker, het werk afwisselender en het resultaat beter! De stap naar Albrandswaard is een stap in een nieuwe wereld, een wereld die je zelf gaat ontdekken en verbeteren.

Natuurlijk werk je afwisselend op locaties, binnen en buiten. Maar ons gemeentekantoor is een prachtige nieuwe plek waar je vanuit de metro zo binnen loopt, lekker naar toe fietst of makkelijk en gratis parkeert. Ook het opladen van je auto of fiets is geen probleem. Daarbij is de koffie van barista-kwaliteit.

Met onze partners zorgen we dat alle gemeentelijke dienstverlening wordt ingevuld. En zelf geven we sturing, zorgen we dat we de wensen en eisen van bewoners en ondernemers kunnen overtreffen. Maar daar hebben we wel mensen zoals jij voor nodig!

Wat vragen we van je?

Jij bent een ervaren, zelfstandige juridisch professional. Je kent het speelveld van Vergunningen, Toezicht & Handhaving. Je bent kritisch op de kwaliteit van je werk. Het organiseren van je werk doe je efficiënt en effectief, en je begrijpt je rol in lopende werkprocessen en handelt daarnaar. Je bent een probleemoplosser, flexibel en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Het vermogen om juridische vraagstukken op een begrijpelijke manier mondeling en schriftelijk uit te leggen, is jouw sterke punt. Naast je ervaring en solide kennis ben je een overtuigende adviseur, iemand die met enthousiasme en overtuigingskracht anderen weet te inspireren.

Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een juridische studierichting, met uitgebreide kennis van de juridische aspecten rond veiligheid en handhaving, en je hebt enkele jaren ervaring in het vakgebied en als juridisch adviseur.

Arbeidsvoorwaarden

Voor werknemers in dienst van een gemeente is de cao Gemeenten van toepassing. Deze CAO kun je vinden via deze link: https://www.caogemeenten.nl/

Wil jij werken voor de allerleukste gemeente in deze regio?

Vind je het niet erg dat geen enkele dag hetzelfde is? Om samen te bouwen aan een nieuwe organisatie en waar jouw inbreng en ideeën waardevol zijn? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! In gesprek kunnen wij dan ook laten zien wat wij jou te bieden hebben.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Momenteel hanteren we een aangepast sollicitatieproces vanwege het grote aantal openstaande vacatures.
Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, hebben we elke week een vaste selectiedag op donderdagmiddag. De gespreksronde zal ongeveer 2 uur duren.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruitment via

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Kom naar Albrandswaard!

Het is prettig wonen en werken in onze kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Tussen stad en groen. En er is veel te doen. Je bent er zo, naast metro Rhoon. En je bent er graag, ons moderne kantoor is uitnodigend en warm. Met de beste koffie van het land, met de leukste collega's uit onze regio!

ContactFunctie:juridisch adviseur vergunningen
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4020 – 5725
Uren per week:21 – 21

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Albrandswaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Allround Juridisch Adviseur Vergunningen Gemeente Albrandswaard 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures