Vacature Juridisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Juridisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling in Rhoon

Juridisch / Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Binnen het thema Ruimte gebeurt veel. Onze ambitie is om de komende jaren in onze gemeente een flink aantal woningen bij te bouwen. Dat betekent dat er binnen jouw vakgebied ook veel ontwikkelingen én uitdagingen zijn. Uitdagingen die jij met beide handen aanpakt. Dat is nog eens een baan met maatschappelijke impact. Kom jij ons versterken? Wij zoeken een leuke collega voor de functie van

Juridisch / Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Neem contact op met ()

Wat ga je doen?

In de functie van Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling werk je aan uitdagende gebiedsontwikkeling- en woningbouw- projecten.

Je adviseert je collega's en de externe partijen vanuit jouw expertise in publiek- en privaatrecht. Als Juridisch Adviseur adviseer je al aan de voorkant in het proces, bij het maken van plannen en overeenkomsten. Jij denkt daarbij vooral in mogelijkheden en zet je expertise in om te bepalen wat er allemaal haalbaar is. Daarbij krijg je energie van de samenwerking met al die externe partijen zoals bijvoorbeeld projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties.

Samen met de projectleider zet je de ideeën, energie en enthousiasme van diverse (externe) partijen om in een werkbaar plan. Je stelt daarbij uiteenlopende overeenkomsten op die voorkomen in Ruimtelijke Ontwikkeling, zoals onder andere grondaankoop, gronduitgifte, anterieure overeenkomsten en diverse samenwerkingsovereenkomsten. Ook zijn erfpacht en het vestigen van zakelijke rechten voor jou bekend terrein. Je ziet snel de onderhandelingsruimte en hebt goed zicht op wat er privaatrechtelijk mogelijk is en wat er publiekrechtelijk is toegestaan. Je vertegenwoordigt de gemeente in interne en externe overlegverbanden en je hebt contacten met advocatuur, notariaat, overheden en bedrijfsleven.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 11 volgens de CAO Gemeenten. Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €4.020,- en €5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;

Dit bieden wij naast je salaris

 • 17,05% keuzebudget 17,05% keuzebudget bovenop je salaris in te zetten voor aanschaf extra vakantiedagen, sportschoolcontributie, extra salaris, fietsvergoeding of reiskostenuitruil.
 • Goede ABP Pensioenregeling
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Diverse kosteloze opleidingen

Werken voor Albrandswaard?

De prachtige groene dorpen Rhoon en Poortugaal en het fijne Portland vormen samen de gemeente Albrandswaard. Met elkaar vormen de bewoners en ondernemers een hechte gemeenschap, genieten van de prachtige groene omgeving en profiteren van alle voorzieningen in de dorpen, wijken en omgeving. De verbindingen met stad en land zijn uitstekend, via de metro sta je in 20 minuten in hartje centrum van een bruisende stad.

Albrandswaard als werkgever

Waar we voorgaande jaren nauw verweven waren met gemeente Barendrecht en Ridderkerk, krijgt deze samenwerking in de toekomst een andere invulling.

Albrandswaard bouwt aan de toekomst met een nieuwe, compacte organisatie. We nemen een belangrijke stap door weer zelf verantwoordelijk te worden voor beleid en uitvoering.
We houden nadrukkelijker zelf de regie in handen en blijven de samenwerking koesteren. Ons doel is de dorpen zorgvuldig voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie, zorg en woningbouw zijn we fors aan de slag. Ook liggen er mooie kansen op het gebied van recreatie en toerisme. En dat doen we graag met nieuwe collega's. Collega's die in de wijken en op onze locaties het gezicht van Albrandswaard willen worden.

Ben jij Albrandswaard?

In Albrandswaard ga je het verschil maken. Daarbij krijg je natuurlijk je specifieke taken, maar kijk ook vooral verder. En om je heen. Want samen zien en bereiken we meer. In een klein team kan, mag en moet je soms grenzen opzoeken en doorbreken. Daarmee wordt je baan leuker, het werk afwisselender en het resultaat beter! De stap naar Albrandswaard is een stap in een nieuwe wereld, een wereld die je zelf gaat ontdekken en verbeteren.

Natuurlijk werk je afwisselend op locaties, binnen en buiten. Maar ons gemeentekantoor is een prachtige nieuwe plek waar je vanuit de metro zo binnen loopt, lekker naar toe fietst of makkelijk en gratis parkeert. Ook het opladen van je auto of fiets is geen probleem. Daarbij is de koffie van barista-kwaliteit.

Met onze partners zorgen we dat alle gemeentelijke dienstverlening wordt ingevuld. En zelf geven we sturing, zorgen we dat we de wensen en eisen van bewoners en ondernemers kunnen overtreffen. Maar daar hebben we wel mensen zoals jij voor nodig!

Wat vragen we van je?

Onze nieuwe collega Juridisch Adviseur is creatief en denkt in oplossingen. Verder beschik je over:

 • HBO+ /WO werk en denkniveau;
 • Meerjarige ervaring als Juridisch Adviseur binnen Grondzaken, Gebiedsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening;
 • Up-to-date kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Een praktische instelling;
 • Affiniteit met en kennis van politiek bestuurlijke processen binnen gemeenten;
 • Een stevige en standvastige mening;
 • Samenwerkingsgerichtheid;
 • Oog en oor voor andere meningen en belangen;
 • Sterke communicatieve kwaliteiten, je bent toegankelijk en klantgericht;
 • Onderhandelingsvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Voor werknemers in dienst van een gemeente is de cao Gemeenten van toepassing. Deze CAO kun je vinden via deze link: https://www.caogemeenten.nl/

Wil jij werken voor de allerleukste gemeente in deze regio?

Vind je het niet erg dat geen enkele dag hetzelfde is? Om samen te bouwen aan een nieuwe organisatie en waar jouw inbreng en ideeën waardevol zijn? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! In gesprek kunnen wij dan ook laten zien wat wij jou te bieden hebben.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Momenteel hanteren we een aangepast sollicitatieproces vanwege het grote aantal openstaande vacatures.
Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten zoveel mogelijk persoonlijk te spreken, hebben we elke week een vaste selectiedag op donderdagmiddag. De gespreksronde zal ongeveer 2 uur duren.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Recruitment via

Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Kom naar Albrandswaard!

Het is prettig wonen en werken in onze kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. Tussen stad en groen. En er is veel te doen. Je bent er zo, naast metro Rhoon. En je bent er graag, ons moderne kantoor is uitnodigend en warm. Met de beste koffie van het land, met de leukste collega's uit onze regio!

ContactFunctie:juridisch beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling
Startdatum:14-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4020 – 5725
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Albrandswaard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Juridisch Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Albrandswaard 14-11-2023

Bekijk ook andere vacatures