Vacature Inventory Controller/ Stock Control/Voorraadcontroleur

Inventory Controller/ Stock Control/Voorraadcontroleur in Rotterdam-Albrandswaard

Wij zijn, binnen Wilhelmsen Ships Service B.V., op zoek naar een enthousiaste collega! 

Wilhelmsen Ships Service is op zoek naar een Inventory Controller voor ons Internationaal Distributie Centrum in Rotterdam. In deze functie zal je de huidige bezetting van het magazijn controleren, coördineren en analyseren om de efficiëntie te verhogen.  Je neemt deel aan dagelijkse cycle count activiteiten, behandelt klachten en verschillen en werkt nauw samen met de operationele warehouse teams om een soepel order picking proces te waarborgen. Indien nodig ondersteun je bij het opzetten van nieuwe warehouse opslaglocaties en strategieën.

Over de locatie/afdeling:

Ons Internationale Distributie Centrum (IDC) is gevestigd in de haven van Rotterdam en wordt beschouwd als het hart van onze wereldwijde Ships Service operatie. IDC bevoorraadt alle Wilhelmsen kantoren en magazijnen over de hele wereld. Het team van Inventory Controller vormt een hecht team dat deel uitmaakt van het magazijn, maar nauw samenwerkt met de Area Inventory Planners en andere afdelingen van over de hele wereld. 

Het team van Inventory Controllers is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de voorraadniveaus gelijk zijn tussen ons ERP systeem (IFS) en de werkelijk aanwezige voorraden. Samen met het warehouse management wordt dit team uitgedaagd om warehouse processen te verbeteren door het analyseren, oplossen en rapporteren van voorraadverschillen, klantklachten en cycle counts.

Onze kernwaarden geven onze bedrijfscultuur vorm en wij als afdeling vinden de Value Teaming and Collaboration in het bijzonder belangrijk. Voor deze functie is Teaming and Collaboration belangrijk omdat je zowel in het IDC als internationaal moet samenwerken en een belangrijke schakel bent. Bij Wilhelmsen geloven we dat Teaming and Collaboration zorgt voor betere oplossingen, dat is precies waar we naar op zoek zijn voor in deze functie!

Wat je gaat doen:

Bij ons is geen dag hetzelfde! Als onderdeel van ons IDC krijg je de kans om een belangrijke rol te spelen in het beheer van onze voorraad. Je zult dagelijks en maandelijks analyses en rapportages maken over de tellingen en voorraadverschillen. Daarnaast ga je aan de slag met het optimaliseren van onze opslagruimte en logistieke processen. Je wordt de 'go-to' persoon voor het oplossen van voorraadproblemen, en je werkt nauw samen met ons Customer Service team, zelfs op internationaal niveau.

 Als onderdeel van je verantwoordelijkheden, zul je ervoor zorgen dat onze voorraad efficiënt wordt beheerd. Je zult ook meewerken aan het verbeteren van de lay-out van ons magazijn en de algehele procesontwikkeling. Dit omvat het uitvoeren van "what if" analyses en hands-on reviews om ervoor te zorgen dat onze magazijnactiviteiten soepel verlopen.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, vooral omdat we soms met gevaarlijke goederen werken. Daarom is het van essentieel belang dat je ons helpt bij het handhaven van strikte veiligheidsnormen en -procedures.

Kortom, als je graag deel wilt uitmaken van een team dat zich inzet voor een efficiënt magazijnbeheer en het verbeteren van voorraadprocessen, dan is dit de perfecte kans voor jou! We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons team.

Wie je bent:

Je bent iemand met sterke analytische vaardigheden waar onze organisatie nog wat van kan leren. Je hebt een proactieve mentaliteit en gaat geen uitdaging uit de weg. Wanneer je een probleem signaleert, controleer je de systemen, ga je naar de warehouse locatie en evalueer je wat er fout is gegaan. Je stelt een verbeterplan voor hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden en waar de stakeholders graag mee aan de slag gaan. Uiteraard werk je secuur en werk je volgens de vereisten die bij de behaalde vergunningen horen. Jij stelt altijd veiligheid voorop en hecht daar veel waarde aan. Je vindt het leuk om naast je dagelijkse werkzaamheden ook aan verschillende projecten mee te werken.

Vereiste ervaringen en vaardigheden: 

 • Ervaring in een warehouse omgeving
 • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels 
 • Je bent vaardig in MS Office, Excel is een must
 • Je hebt ervaring met ERP en/of WMS-systemen 
 • Je bent flexibel, het werk van een directe collega overnemen of bijspringen in het magazijn is geen probleem voor jou 
 • Je kunt met deadlines werken 
 • Systematisch en nauwkeurig kunnen werken

 Wat bieden wij jou:

 • Een fulltime functie voor 40 uur, met 8-uurs shifts van 06:00 uur tot 14:30 uur en van 11:30 uur tot 20:00 uur.
 • Een competitief salaris dat recht doet aan je inzet.
 •  Een extra toeslag van 10% voor het werken in ploegendienst.
 • 30 vakantiedagen per jaar, die toenemen naarmate je langer bij ons in dienst bent.
 • Vakantiegeld van 8,2%.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan onze uitstekende pensioenregeling.
 • Deelname aan collectieve werknemersverzekeringen, waaronder arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekeringen.
 • Kansen voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding, zowel op het gebied van vaardigheden als productkennis.
 • Een levendige personeelsvereniging waar je naast je werk ook leuke activiteiten kunt ondernemen met je collega's. Zoals een weekend weg naar het buitenland.

We streven ernaar om jou een aangename en ondersteunende werkomgeving te bieden waarin je niet alleen professioneel kunt groeien, maar ook kunt genieten van de voordelen die bij onze organisatie horen. We kijken ernaar uit om jou als onderdeel van ons team te verwelkomen.

Solliciteren:

Klinkt dit interessant? Laat ons dan weten waarom jij onze nieuwe Inventory Controller bent! Je kunt solliciteren door je CV en motivatiebrief mailen naar wss.netherlands.hr@wilhelmsen.com of via ons careerportal.

Werklocatie: Rotterdam 

Contactgegevens: Martijn van der Vaart, HR Consultant +316 45 77 88 48

Wat verder van belang is:

Een integriteit/ antecedentenonderzoek (VOG) bij de gemeente, maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.Functie:Inventory Controller/ Stock Control/Voorraadcontroleur
Startdatum:03-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Wilhelmsen Ships Service B.V. via onbekend of #ERROR!. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Inventory Controller/ Stock Control/Voorraadcontroleur Wilhelmsen Ships Service B.V. 03-11-2023

Bekijk ook andere vacatures