Vacature Senior Communicatieadviseur

Senior Communicatieadviseur in Oud-Beijerland

Senior communicatieadviseur

32 - 36 uur per week

"Bijdragen aan de leefomgeving van honderdduizenden inwoners? Dat kan bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Denk aan thema's als milieu, natuur, veiligheid en gezondheid. Met een klein en hecht team werk je aan uitdagende projecten en voeg je écht iets toe. Ik ben bezig met zowel interne, externe als online communicatie. Daarnaast is er binnen de organisatie ontzettend veel ruimte om nieuwe projecten op te pakken. In ons werk loopt strategie en uitvoering soms door elkaar, alle drie zijn we duizendpoten in het vak.

"

Monique | Communicatieadviseur bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

De organisatie

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
OZHZ zoekt jou! on Vimeo

Bedrijven, woonwijken, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van OZHZ. De inwoners en ondernemers in Zuid-Holland Zuid kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een goede omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren.

Met ongeveer 250 medewerkers hebben wij veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Al het werk dat wij uitvoeren, doen we in opdracht van en samen met de gemeenten en de provincie.

Team Communicatie
Je komt terecht in team Communicatie. Wij adviseurs (Annelotte, Monique en Michelle) verwelkomen je graag in ons hechte team. Daarnaast werk je samen met een vaste club van (externe) fotografen, vormgevers, tekstschrijvers en filmmakers.

We delen graag onze ervaring, ideeën en ambities. Net zo graag delen we met jou onze liefde voor bitterballen, lekkere broodjes in de stad en gezelligheid tijdens onze kantoordagen. Ons kantoor vind je op loopafstand van het Centraal Station in Dordrecht.

Wat ga je doen?

Als senior communicatieadviseur bij OZHZ heb je een afwisselend takenpakket; je schakelt voortdurend tussen strategie, advies en (laten) uitvoeren. In complexe, inhoudelijke dossiers weet jij hoe communicatie van toegevoegde waarde kan zijn en wanneer juist niet. Je neemt het voortouw in regiobrede dossiers, bent een waardevolle sparringpartner op elk niveau en ontwikkelt onder andere effectieve communicatiecampagnes. Ook heb je contact met de media over verschillende projecten.

Bij projecten kun je denken aan de communicatie over:

 • het terugbrengen van de uitstoot van bijvoorbeeld een asfaltcentrale: een interessant en uitdagend dossier waar uiteenlopende belangen spelen;
 • een vervoersbedrijf dat een vergunning krijgt om uit te breiden, en waar de omgeving zeker iets van gaat merken;
 • energiebesparing bij ondernemers, het tegengaan van luchtvervuiling door hout stoken of het tegengaan van geluidsoverlast door horeca.

En natuurlijk vinden we het als team belangrijk dat wij als OZHZ heel toegankelijk zijn. Wij werken voor alle inwoners en ondernemers. Dat betekent dat we collega's trainen in begrijpelijk schrijven, inzetten op meer inclusieve communicatie en volop werken aan de digitale toegankelijkheid van OZHZ.

Wat neem je mee?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding in communicatie;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur in een complexe politieke omgeving;
 • Ervaring als inhoudelijk sparringpartner op elk niveau;
 • Ervaring met project- en stakeholdersmanagement.

Wat bieden we jou?

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren, kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 11 van de Cao SGO);
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit komt bovenop je maandsalaris. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten uitbetalen of in te zetten voor bijvoorbeeld:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • de contributie van je sportvereniging
 • Flexibel werken. In de meeste functies werk je tijd- en plaats onafhankelijk. Dit geef je zelf vorm, in overleg met je collega's en afhankelijk van wat je functie van je vraagt;
 • Volop opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP.

Ook goed om te weten: we vroegen de collega's: hoe vind je het om te werken bij OZHZ? De antwoorden waren zo positief dat dat wij het certificaat "World-class Workplace" hebben gekregen. Wij zijn trots op onze collegialiteit, klantgerichtheid van de organisatie, samenwerking en ontwikkeling in de organisatie.

Heb je interesse? Voor vragen link, app, mail of bel met , zij vertelt je graag meer over deze baan. Haar nummer is 5 of mail .Functie:communicatieadviseur
Startdatum:24-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Poortugaalkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de poortugaalkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Poortugaal
 2. Senior Communicatieadviseur Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid 24-11-2023

Bekijk ook andere vacatures